Digitalisering är bara början

Hur vore det att kunna se in i framtiden?

Det går nu att se vad digitalisering gör med varor, tjänster och hela branscher, och vad vi ser är att digitaliseringen är bara början. När något blir digitaliserat ökar förändringstakten kraftigt och fem tydliga steg följer: Deceptive, Disruptive, Demonetized, Dematerialized och Democratized.

Den som inte hänger med kan gå en svår framtid till mötes, för utvecklingen går inte bara snabbt den går snabbare och snabbare. Det naturliga för oss människor är att tänka linjärt och tro att morgondagen kommer se ut nästan precis som gårdagen. Men den tekniska utvecklingen är inte linjär, den är exponentiell. Skillnaden på om du tar 30 linjära steg på en meter och 30 exponentiella steg är en miljard meter.

Blockbuster förstod alldeles för sent kraften i Netflix och gick i konkurs. Kodak uppfann digitalkameran, men satsade istället på kamerafilm och utkonkurrerades av Instagram. Förändringen kommer till alla branscher, men utgör inte bara ett hot. Nya möjligheter öppnas – för de som ser förändringen i tid och hinner agera på den.

För drygt 10 år sedan var en miljard människor online. Nu är det över 3,5 miljarder. Inom ett fåtal år kommer nästan hela mänskligheten ha tillgång till internet. Vi får tillgång till ännu fler idéer, ännu fler kunder, ännu mer information.

För att framgångsrikt kunna navigera i denna tid av enorm förändring krävs en förståelse om drivkrafterna bakom utvecklingen och ett nytt sätt att tänka.

Föreläsningen ger bland annat:
  • En grundläggande förståelse vad som driver den digitala utvecklingen och varför det går så snabbt.
  • Inblick i de tekniker som skapar stora förändringar: augmented reality, artificiell intelligens, virtual reality, självkörande bilar, drönare, 3D-printing, bitcoin, m.fl.
  • Ett mindset med fem tillvägagångssätt för att lyckas i en tid med accelererande förändringshastighet.
Föreläsningen passar bra till:
  • Strategimöte i styrelse eller företagsledning.
  • Personalkonferens.
  • Branschdagar.
Sagt om föreläsningen

Med stark tilltro till framtiden levereras en insiktsfull presentation om accelererande förändringsprocesser utifrån evidens från andra branscher och företag.

– Helena Olsson, Chef stadsutveckling och samhälle, Fastighetsägarna

Stort tack för en mycket givande och tänkvärd föreläsning om hur framtiden kan komma att se ut och hur snabbt den kommer, det gav en hel del nya tankebanor som är värdefulla att ta med in i kommande strategiarbeten.

– Mikael Edeslätt, Handelskammarens Styrelsegrupp
Föreläsare

Patrik Nyström

Patrik var med i förändringen av finansbranschen och var en av de första anställda på Avanza Bank och slutade som försäljningschef på det börsnoterade bolaget. Han är idag CEO för LocalLife – Sveriges digitala grannskapsnätverk samt rådgivare åt riskkapitalbolag och föreläsare. Patrik är medgrundare till Warp Institute och sitter i stiftelsens styrelse.

Urval av tidigare föreläsningar: Investmentbolaget Creades med ordförande Sven Hagströmer. Partners på redovisningsfirman Deloitte. Svenska Handelskammaren. Företagarnas konferens för förtroendevalda. Studieförbundets årsstämma. Diplomat kommunikation med f.d. försvarsminister Sten Tolgfors. Sveriges riksdag. Good Tech Conference.

Boka

För att boka Digitalsering är bara början, kontakta oss på hello@warpinstitute.com. Har ni inte valt datum ännu är möjligheten större att vi kan, men oavsett får ni snabba svar och utifrån det tar vi sen ett samtal och kommer överens om allt det praktiska.