Volunteers

Warp Institute är en stiftelse som bygger på ideellt engagemang och skulle således inte fungera om det inte vore för volontärerna. Här ser du de volontärer som lägger ner mest tid och engagemang i Warp.

Om du vill engagera dig är du välkommen att skicka ett mejl och berätta om du själv och varför du vill bli volontär till hello@warpinstitute.com.

Alla volontärer gör mer än vad som beskrivs i nedanstående texter, men det här är deras huvudsakliga sysslor.

Magnus Aschan, journalist och tidigare chefredaktör för Computer Sweden och TechWorld. Leder idag den egna verksamheten Teknikministeriet. Inom Warp är han framförallt redaktör för Sveriges mest optimistiska Facebookgrupp men också författare till tre rapporter och både formell och informell ledare inom stiftelsen.

Sandra Forsman är gymnasielärare med bakgrund i rymdindustrin. Hon samordnar volontärsinsatserna inom Warp Space Program.

Christoffer Littorin är en av medgrundarna till Warp, då han fanns på Microsoft. Numera bor han i Indien och skriver därifrån två inlägg i veckan i Sveriges mest optimistiska Facebookgrupp, bland annat den populära Fredagsfrågan.

Henrik Ahlén är en ständigt nytänkande person framförallt verksam inom e-hälsa. En gång i tiden tog han TEDx till Sverige. Han är moderator i Sveriges mest optimistiska Facebookgrupp.

Magdalena Pfallf är vår Marsexpert, hon doktorerar i hur vi ska bo och leva på Mars. Hon samlar in nyhetstips till Facebookgruppen och är flitig deltagare på våra träffar och kommer arbete med sociala medier i Warp Space Program.

Martin Olsson hyr till vardags ut bilar, men på kvällar och helger tar han på sig sin Warp-kappa och hjälper till överallt det behövs i verksamheten. Det kan vara praktiskt arbete vid event, insamling av statistik eller kontaktuppgifter till rymdföreningar.

Per Söderström är biohacker med ett chip i handen och sysslar i övrigt med marknadsföring. Han skriver söndagsinlägget i Facebookgruppen och är allmänt en idéspruta.

Tomas Wahlgren gillar inte Slack säger han (där vi organiserar arbetet) men trots det pumpar han in nyhetstips om positiva nyheter dagarna i ända. Till vardags finns han på AstraZeneca.

Christian von Essen är journalist och driver podcasten Heja framtiden, som han jobbar med att utveckla till en heltäckande plattform för framtidsfrågor. Föreläsningar såklart, och vid ett tillfälle nämnde han en talkshow, som låter väldigt spännande. Hos Warp skriver han varje vecka ett inlägg i Facebookgruppen och nämner oss varje vecka i den snabbväxande podcasten.

Waldemar Ingdahl är journalist och en av Warps grundare. Tidigare drev han tankesmedjan Eudoxa. Han är vår databas för allt forsknings- och teknikrelaterat. Skulle google gå ner, kan man alltid fråga Waldemar istället.